21-03-13

Open VLD gaat op dieet...

turtelboom1.jpg

11.6.2010 'Open Vld wil geen belastingverhoging op sparen, werken of investeren. De overheid moet op dieet, niet de mensen.' (A. Turtelboom):
http://www.gva.be/verkiezingen/2010/aid944686/chat-vrijdag-met-annemie-turtelboom-open-vld.aspx

 

De.Clerck.Verhofstadt11.jpg

29.10.2011 'De man die het liberalisme openbrak' - Postuum Willy De Clercq (84), minister van Staat' (De Standaard) ... De Clercq, Stamvader van de naoorlogse liberalen, van het financiële- en begrotingsbeleid in de jaren zestig en zeventig en mentor van Guy verhofstadt, altijd getooid met een strikje, was ook een van de eersten in zijn partij die het belang van moderne, opvallende verkiezingscampagnes inzag. ‘Niet u, maar de staat leeft boven zijn stand' is een slogan die al van 1981 dateert, maar die ook jonge Open VLD'ers nog graag hanteren...
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=UP3HNN12

 

OpenVLD.Rutten.JPG

8.11.2012 'De toekomst van Open VLD heet Gwendolyn Rutten' (Terzake):
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/archief/programmas/terzake/2.25115/2.25116/1.1477064


De Open VLD werkt aan onze toekomst

Open.VLD.Michel.verhofstadt.Reynders.jpg

Volgens Gwendolyn Rutten zouden 'vakbonden conservatief zijn, de werkgevers en de regering zouden met hun tijd mee zijn'.

De lonen worden voor twee jaar geblokkeerd en er worden zo goed als geen loonsverhogingen in de komende zes jaar toegekend.

De regering heeft besloten om de werkloosheidsuitkeringen te laten dalen naargelang de duur van de werkloosheid.

1000 winstgevende bedrijven krijgen een fiscale korting van 24 miljard euro.

De werkgevers kregen gigantisch veel verminderingen van de sociale bijdragen en van andere lasten op arbeid terwijl daar geen duurzame jobcreatie tegenover stond. De voorbije vijftien jaar verminderden de opeenvolgende federale regeringen de loonlasten van de ondernemingen met een rist sociale bijdrageverminderingen en fiscale kortingen. In 2012 gaat het in totaal om bijna 10,5 miljard euro. Volgens de ramingen van de Nationale Bank bracht de vennootschapsbelasting in 2011 afgerond 11 miljard euro op. Met andere woorden: ze krijgen bijna evenveel terug dan dat ze belastingen betalen.

In 2000 werd aan de aandeelhouders 9 miljard euro aan dividenden (winstuitkeringen) uitbetaald. Sinds 2010 bedraagt dit al meer dan 30 miljard euro: een stijging van meer dan 200 % terwijl de loonsverhogingen dus geblokkeerd worden.

http://www.lef-online.be/index.php/forum/8107-opinie-volgens-gwendolyn-rutten-zouden-vakbonden-conservatief-zijn-de-werkgevers-en-de-regering-zouden-met-hun-tijd-mee-zijn

De commentaren zijn gesloten.