02-04-13

Liberalen blijven liegen over Syrië

Reynders.Sarkozy.honoré1.jpg

Willy Van Damme wijst op zijn weblog terecht op het feit dat de genaamde Koert Debeuf onzin uitkraamt. Deze stelde namelijk dat de 'sterkte van de jihadisten in Syrië het gevolg is van het feit dat het westen besloten heeft om niets te doen'. (Zie: ‘Niet de jihadisten, wij zijn het probleem’, DM van 30 maart)

De Beuf blijkt de oud-woordvoerder van Guy Verhofstadt te zijn. Verhofstadt pleitte destijds in het Europees Parlement op een pathetische wijze voor Navo-bombardementen op Lybië.

Debeuf die al bijna twee jaar het Midden-Oosten afschuimt voor zijn Liberale partij, werkt voor ALDE, de derde grootste partij in het Europees Parlement waarvan de lidpartijen van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa, deel uitmaken. Verhofstadt is de voorzitter van deze groep.

Uit het bijgaande artikeltje zou moeten blijken dat een andere bewering van Debeuf als zou de westerse hulp aan Syrië niet aankomen, het Europese Parlement 'geschokt' heeft.

Het is op basis van dergelijke verklaringen dat de Europese besluitvorming gebeurt en de europese burger gemanipuleerd wordt. 

http://willyvandamme.wordpress.com/2013/04/02/en-maar-blijven-liegen/

----

2-2-2013

'Hulp aan Syrië komt niet aan'

De hulp die het westen geeft aan de Syrische oppositie bereikt de burgers die het het hardst nodig hebben niet. Dat concludeert Koert DeBeuf na een bezoek aan het door burgeroorlog getroffen land. 

Nederland heeft tot nu toe 23 miljoen aan ontwikkelingshulp gegeven, maar dat vloeit volgens DeBeuf rechtstreeks door naar het regime. Intussen voltrekt zich in de vluchtelingenkampen een humanitaire ramp: kinderen sterven er van de kou.

DeBeuf werkt voor de Europese liberalen ALDE en heeft in Syrie zelf gehoord en gezien dat de oppositie en haar burgers verstoken blijven van hulp.

Hulporganisaties die gelieerd zijn aan de Verenigde Naties, zoals het Rode Kruis en Oxfam, kunnen alleen in het land werken als president Assad hen toegang biedt. De burgers die Assad nog altijd steunen kunnen wel op hulp rekenenen. Het verslag van DeBeuf heeft het Europese Parlement geschokt. Ook de Tweede Kamer is geschokt door het rapport en wil er volgende week over vergaderen.

http://www.eenvandaag.nl/buitenland/arabische-lente/44874/_hulp_aan_syri_komt_niet_aan_

===

DeBeuf werkt voor ALDE

ALDE:

De Partij van Europese Liberalen en Democraten (ELDR of European Liberals, Democrats and Reformists) is een Europese politieke partij, waarbij liberale partijen uit de lidstaten van de Europese Unie zijn aangesloten. De R in de (Engelse) afkorting staat voor "Reformist". In de Nederlandse vertaling wordt dat begrip niet gebruikt. De Britse liberaal Graham Watson is voorzitter van de partij. Hij volgde in 2011 de Belgische minister van Staat Annemie Neyts op.

De ELDR vormt samen met de lidpartijen van de Europese Democratische Partij de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE; Franse afkorting ADLE), de derde fractie in het Europees Parlement, met 84 van de 736 zetels. De fractie wordt sinds de zomer van 2009 voorgezeten door de Belg Guy Verhofstadt van de Vlaamse Open Vld.

Vanuit Nederland (6 zetels) zijn zowel D66 (3 zetels) als de VVD (3 zetels) bij de ELDR aangesloten. De vijf Belgische leden zijn afkomstig van Open Vld (3 zetels) en de MR (2 zetels).

http://nl.wikipedia.org/wiki/Partij_van_Europese_Liberalen_en_Democraten

========================================================

Foto: De Belgische Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Europese Zaken Didier Reynders (franstalige liberalen) en Nicolas Sarkozy. Deze laatste drong, zoals Guy Verhofstadt, fel aan op de Navo-interventie in Lybië. Het regime van Moammar Kadhafi stemde er in 2006 mee in om 50 miljoen euro uit te trekken voor de campagne van Nicolas Sarkozy's presidentsverkiezingen...

Links:

Cohn-Bendit and Verhofstadt regard military interventions as essential to secure “our position in the world.” http://www.wsws.org/en/articles/2012/10/cohn-o12.html

'Liegen in de internationale politiek':
http://www.clingendael.nl/publications/2012/20121200_homan_armex_column_liegen.pdf

13:54 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, liberalen, liegen, Syrië | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.