02-04-13

Liberalen liegen over Syrië (3)

Koert Debeuf.jpg

De genaamde Koert Debeuf, die in De Standaard verklaarde dat de 'jihadisten in Syrië zo sterk staan omdat het westen besloten heeft om niets te doen' en die het Europees Parlement zogezegd heeft 'geschokt' door te stellen dat de westerse hulp aan Syrië niet zou aankomen, is, volgens de informatie van de Mediawerkgroep Syrie, ook een wapenlobbyist.

Debeuf is de oud-woordvoerder van Guy Verhofstadt en werkt voor ALDE, de derde grootste partij in het Europees Parlement die door Verhofstadt wordt voorgezeten...

====

'Koert Debeuf over zijn liefde voor het Vrije Syrische Leger'

Wapenlobbyist voor de rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) Koert Debeuf mocht op de blog van ‘Syrië-kenner’ Joshua Landis zijn zeg doen. Van Landis weten we dat die de laatste tijd veel steken laat vallen en alsmaar meer een PR-man van de oppositie is. Dus Koert Debeuf vertoeft als vertegenwoordiger van de wapenlobby en de Europese Liberalen in Cairo in goed gezelschap.

Debeuf stopt zijn liefde voor het VSL niet onder stoelen of banken. “Vorige maand bezocht ik drie keer het noorden van Syrië samen met de rebellen van het VSL. Ik sprak met vele generaals die deserteerden uit het Syrische nationale leger (SNL), commandanten op het terrein, mensen in het hoofdkwartier van het VSL en militair-burgerlijke organisaties voor humanitaire hulp in heel Syrië. Ik vertoefde ook uren met Dr. brigadier-generaal Salim Idriss, stafchef van het VSL en ik bevond me in het midden van de gevechten aan de luchthaven van Quweris, één van de bijzonderste frontlinies.”

Debeuf maakt duidelijk dat het tijdperk van Riad al-Asaad, die het VSL oprichtte in juli 2011, definitief voorbij is. Brigadier-generaal Salim Idriss maakt nu het ‘mooie weer’ bij het VSL. En blijkbaar is dat de nieuwe idool van onze wapenlobbyist, die wellicht een poster van Idriss aan de muur van zijn appartement in Cairo heeft hangen om er op te geilen. Wapenlobbyisten moeten elkaar in ere houden.

http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2013/03/21/koert-debeuf-over-zijn-liefde-voor-het-vrije-syrische-leger/

Foto: Koert Debeuf

===========================================================

Links:

Cohn-Bendit and Verhofstadt regard military interventions as essential to secure “our position in the world.” http://www.wsws.org/en/articles/2012/10/cohn-o12.html

'Liegen in de internationale politiek':

http://www.clingendael.nl/publications/2012/20121200_homan_armex_column_liegen.pdf

Onze comments op Wordpress worden momenteel geblokkeerd.

De commentaren zijn gesloten.