02-04-13

Syrië: liberalen blijven liegen

Open.VLD.Michel.verhofstadt.Reynders.jpg

En maar blijven liegen

Koert Debeuf (*) ziet als oorzaak voor de sterkte van de jihadisten in Syrië het feit dat het westen besloten heeft ‘om niets te doen’. Zie: ‘Niet de jihadisten, wij zijn het probleem’, DM van 30 maart.

De man zit al bijna twee jaar in de regio en volgt er de gebeurtenissen voor zijn Liberale partij op de voet. Dan zou je mogen verwachten dat hij echt weet wat er zich daar voor zijn ogen afspeelt.

En dan zou hij ook moeten weten wat andere kranten als de Washington Post, Le Figaro en de New York Times al herhaalde malen schreven. En dat is dat de CIA de controle heeft over die massale wapenleveranties en dat Britse, Franse en Amerikaanse troepen zorgen voor de opleiding van die rebellen. Naast dan een Belgisch journalist.

Maar hierover onzin verkopen en gewoon liegen is zowat het enige dat die man blijkbaar kan.

En dat hij die opstandelingen, in essentie alleen jihadisten in een of andere gradatie, ‘onze waarden toedicht’ is te grof voor woorden. Hier euthanasie en het homohuwelijk steunen en ginds bendes die terug willen naar de 8ste eeuw, het is eens iets anders.

Willy Van Damme

---

Lezersbrief aan De Morgen betreffende de column ‘Niet de jihad, wij zijn het probleem’ van Koert Debeuf.

*: Koert Debeuf was de woordvoerder van toenmalig premier Guy Verhofstadt (Open VLD) en zit nu voor de liberale fractie van het Europees parlement in Cairo om er de toestand in het Midden-Oosten op de voet te volgen.

Hij volgt hier de politieke lijn van zijn baas Verhofstadt die nu liberaal fractieleider is in dat parlement. Hun onverbloemde steun voor die Syrische rebellen en gebrek aan kritiek op de politieke islam in al zijn aspecten roept meer dan vragen op naar het waarom ervan.

Ooit voerde Verhofstadt als premier een ware politieke en gerechtelijke vendetta tegen Dyab Abou Jahjah, een seculiere Arabische nationalist met Belgische nationaliteit. Nu steunt Verhofstadt wapenleveranties aan die jihadisten.

http://willyvandamme.wordpress.com/2013/04/02/en-maar-blijven-liegen/

Foto: Drie liberale beroepsleugenaars bijéén (Michel, Verhofstadt, Reynders)

=========================================================

Links:

Cohn-Bendit and Verhofstadt regard military interventions as essential to secure “our position in the world.” http://www.wsws.org/en/articles/2012/10/cohn-o12.html

'Liegen in de internationale politiek':
http://www.clingendael.nl/publications/2012/20121200_homan_armex_column_liegen.pdf

De commentaren zijn gesloten.