06-04-13

Asielbeleid België is een catastrofe

ZonderPapieren.vign_marches.jpG

'Asielbeleid nooit zo slecht'

6 april 2013

Het asielbeleid in ons land is nog nooit zo slecht geweest. Dat is de mening van een honderdtal betogers die vandaag in Brussel demonstreerden. Zij vinden dat staatssecretaris Maggie De Block veel te weinig mensen regulariseert. Zeker nu er veel minder regularisaties om medische redenen plaatsvinden. De betoging trekt naar het kabinet van De Block en heeft vooral een symbolische waarde, want de actievoerders worden niet ontvangen. Dat zegt VTM-reporter Elke Pattyn.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130406_00531593

===

'Solidariteitsmars voor sans-papiers'

6 april 2013

Tientallen mensen hebben zich zaterdagmiddag verzameld voor het Klein Kasteeltje in Brussel om mee te doen aan een solidariteitsmars voor mensen zonder papieren. Volgens de politie van Brussel-Elsene ging het om zowat 80 mensen; de organisatoren hebben het over een honderdtal deelnemers. De mars doorkruist Vlaanderen en Wallonië en dat tot 21 april.

De manifestanten droegen spandoeken met slogans als ‘De gesloten centra zijn vernederend voor de mensheid' en ‘Sans-papiers zonder rechten, verpletterd door de wet'.

De migranten, voornamelijk mannen, trokken naar het kabinet van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maggie De Block (Open VLD), in de Waterloolaan. Vandaar trekken ze - deels met de trein - door naar Gent, waar ze zaterdag in de late namiddag moeten aankomen.

‘De optocht laat ons toe opnieuw na te denken over de manier waarop we moeten reageren op een steeds restrictiever wordende politiek', legde een van de organisatoren uit.

De steeds striktere beslissingen zullen de migratiestroom niet kunnen beheersen. Ze zullen de mensen zonder papieren alleen in nog precairdere omstandigheden doen belanden.'

De deelnemers aan de optocht hebben veel kritiek op het medische criterium, dat sinds februari 2012 van kracht is. ‘Ik vind het schandalig dat Maggie De Block, zelf arts, de toegang tot zorg op ons grondgebied zo drastisch heeft kunnen beperken', betreurt militant Jean-Marie Piersotte.

De man vindt ook dat onderbetaald zwartwerk door sans-papiers een vorm van moderne slavernij is: ‘De vakbondswereld zou die problematiek, die sociale dumping veroorzaakt, naar zich toe moeten trekken.'

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130406_00531585

17:37 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, aktie, asielbeleid, België, Brussel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.