24-10-13

Kamercommissie Infrastructuur vraagt Belgacom om externe audit

Belgacom-topman Didier Bellens liet vorige week in de Kamer verstaan dat er wat hem betreft geen sprake was van een belangenconflict, aangezien de verkoop van het gebouw uiteindelijk nooit is doorgegaan. Bovendien pleitte een interne audit bij Belgacom hem vrij, argumenteerde Bellens.

Meerderheid noch oppositie nam daar echter genoegen mee, waarna stemmen opgingen om een externe audit te laten doorvoeren. Probleem is echter dat enkel de raad van bestuur van Belgacom daartoe kan beslissen.

De commissie zal voorzitter De Clerck daarom om zo'n audit vragen. ‘Deze week nog wordt de brief verstuurd', zegt Sabien. Alle fracties steunden het initiatief.

Bellens zelf zei vorige week nog geen problemen te hebben met een externe audit. ‘Ik wens dat er geen misverstand bestaat in dit dossier', klonk het toen.

Op woensdag 6 november wordt De Clerck ook voor een hoorzitting in de commissie verwacht, samen met Pierre Alain De Smedt, hoofd van het audit- en toezichtscomité. Bedoeling is dan in te zoomen op alle mogelijke belangenconflicten van alle Belgacom-bestuurders.

http://www.sabien-lahaye-battheu.be/nl/nieuws/2070/kamercommissie-infrastructuur-vraagt-belgacom-om-externe-audit.html

De commentaren zijn gesloten.