30-11-13

Federale politie wil komende jaren werken aan imago

Indien de Federale Politie de komende jaren wil werken aan haar imago, dan zullen commissaris-generaal van de federale politie De Bolle en de Ministers Milquet (Binnenlandse Zaken) en Turtelboom (Justitie) er eerst voor moeten zorgen dat de verantwoordelijken voor de dood van Jonathan Jacob, in een cel van de politie van Mortsel, worden aangepakt...

++++

20/9/12

Onder leiding van de nieuwe commissaris-generaal Catherine De Bolle zal de federale politie de komende jaren veel aandacht besteden aan haar imago. Dat blijkt uit de beleidsbrief die De Bolle vandaag samen met voogdijministers Annemie Turtelboom en Joëlle Milquet voorstelde.

De Bolle wil van de federale politie op elk niveau een wendbare en moderne organisatie maken, die erkenning krijgt als aantrekkelijke werkgever en geapprecieerd wordt voor haar dienstverlening. Daarom wil ze professionaliseren en transparant werken, en benadrukte ze heel erg de waarden die de politie moet nastreven.

"De waarden integriteit, respect, open geest, flexibiliteit, dienstverlenende ingesteldheid en fierheid zijn geen waarden geafficheerd op muren, maar waarden die leven in de organisatie", legde De Bolle uit. "Bij de eerste functionerings- en evaluatiegesprekken moeten die waarden aan bod komen. Leidinggevenden moeten mensen aanspreken op gedrag dat niet strookt en ze moeten zelf het voorbeeld geven."

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) wees vooral op de extra aanwervingen voor de federale politie, die ze eerder al heeft verkregen. Het aanwervingsquotum werd opgetrokken tot 1.400 eenheden, waardoor dit jaar 400 extra politieaspiranten worden opgeleid. Er wordt ook gewerkt aan een hervorming van de aanwerving en de opleiding. Volgens een nieuw plan zou de duur van de selectieprocedure voor de start van de opleiding teruggebracht worden tot maximaal zes maanden, terwijl dat nu negen tot twaalf maanden is.

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) wees erop dat de vermindering van het aantal gerechtelijke arrondissementen van 27 naar 12 ook gevolgen zal hebben voor de politie. Ze benadrukte daarbij het belang van een goede samenwerking tussen politie en justitie. Turtelboom noemde de voorstelling van de beleidsbrief van De Bolle overigens een historisch moment, want voor het eerst werd de beleidsbrief gepresenteerd door drie vrouwen. De Bolle is commissaris-generaal van de federale politie sinds 1 maart. Haar mandaat loopt tot in 2017.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/15...

Foto: De dood van Jonathan Jacob, die nu zelfs de Verenigde Naties bezighoudt. Die tikken België op de vingers omdat de zaak, bijna vier jaar na de feiten, nog altijd niet is opgelost.

28-11-13

Rechten van de Mens: Liga klaagt GAS-wet aan

Liga klaagt GAS-wet aan bij Grondwettelijk Hof

De Kinderrechtencoalitie en de Liga voor Mensenrechten, i.s.m. de Ligue des droits de l’hommes, dienen elk een verzoekschrift tot vernietiging in tegen de vernieuwde GAS-wet. Deze wet werd eind mei (quasi) unaniem goedgekeurd in het Parlement, ondanks hevig protest van het brede middenveld. De vernieuwde GAS-wet druist regelrecht in tegen fundamentele rechtsbeginselen, zoals geformuleerd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens en valt ook niet te rijmen met het Kinderrechtenverdrag. Het Grondwettelijk Hof dient zich nu te buigen over de omstreden GAS-materie.

http://www.mensenrechten.be/index.php/site/nieuwsberichten/gas_wet_aangeklaagd_bij_grondwettelijk_hof

19:48 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, GAS-boetes, GAS-wet | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-13

GAS-boetes worden opgetrokken

Het Antwerpse schepencollege legde donderdag de aanpassing van de politiecodex aan de vernieuwde GAS-wet voor aan de gemeenteraad.

De leeftijd waarop minderjarigen beboet kunnen worden wordt verlaagd van 16 naar 14 jaar.

http://www.gva.be/regio-antwerpen-stad/gas-boetes-worden-opgetrokken.aspx

+++

Overlastboetes voor 14-jarigen mogelijk?
http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/aid893709/overlastboetes-voor-14-jarigen-mogelijk.aspx
Wetsontwerp over administratieve boetes voor 14-jarigen op komst:
http://nieuws.be.msn.com/politiek/wetsontwerp-over-administratieve-boetes-voor-14-jarigen-op-komst
DNA-databank voor baby's mag niet van Straatsburg:
http://www.vandaag.be/binnenland/140443_dnadatabank-voor-babys-mag-niet-van-europa.html

00:06 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, GAS-boetes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-13

Syria - Geneva 2: Guy Verhofstadt

syria-verhofstadt-terrorists.jpg

Syrian.terrorists.Selim Idriss.verhofstadt.jpg

20131103-154059.jpg

Verhofstadt, leider van de liberale groep in het Europees Parlement, heeft goede contacten met de Belgische en Europese wapenindustrie.  Hij is één van de politici die ervoor zorgt dat de Syrische terroristen en de zogeheten oppositie van wapens worden voorzien om bomaanslagen te plegen.

Verhofstadt pleit, zoals in het geval van Lybia, voor een nieuwe militaire interventie van de NATO en wil de Geneva 2 vredesbesprekingen inzake Syrië torpederen.

===

17/2/13

Morgen buigen de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zich opnieuw over het wapenembargo tegen Syrië. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn voor een versoepeling van dat embargo, zodat de opstandelingen wapens kunnen krijgen om zich te verdedigen tegen de luchtaanvallen van de regimetroepen. De liberale fractieleider in het Europees parlement Guy Verhofstadt steunt dat pleidooi.

--

Morgen buigen de Europese ministers van Buitenlandse Zaken zich opnieuw over het wapenembargo tegen Syrië. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn voor een versoepeling van dat embargo, zodat de opstandelingen wapens kunnen krijgen om zich te verdedigen tegen de luchtaanvallen van de regimetroepen. De liberale fractieleider in het Europees parlement Guy Verhofstadt steunt dat pleidooi.

  •  
     
    De situatie is duidelijk: door geen antivliegtuigwapens te geven, laten we Assad de Syrische bevolking dag na dag vermoorden
    Guy Verhofstadt

Volgens Verhofstadt zet Assad steeds meer zware bommen en clusterbommen in, en is het duidelijk dat het regime nog altijd zware wapens uit Rusland en Iran krijgt. De rebellen van het Free Syrian Army (FSA) vragen afweergeschut om de bevolking te beschermen tegen de niet-aflatende bombardementen door het regime, zegt Verhofstadt.

Moord
"De situatie is duidelijk: door geen antivliegtuigwapens te geven, laten we Assad de Syrische bevolking dag na dag vermoorden. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer Syriërs beginnen te geloven dat Europa niet aan hun kant, maar aan die van Assad, staat", zegt Verhofstadt.

Minder orthodoxe paden bewandelen
Om de humanitaire hulp voor Syrië te krijgen bij wie het nodig heeft, moet Europa andere, minder orthodoxe paden bewandelen, zegt Verhofstadt. Hij sluit zich daarin aan bij de Nederlandse buitenlandminister Timmermans. Nu moet alle officiële hulp via de Rode Halve Maan, en dus via Assad. Daardoor zouden mensen in rebellengebieden nu geen hulp krijgen.

"Het is cynisch om te zien hoe een enorme menselijke tragedie zich onder onze ogen voltrekt en hoe we niets doen omdat Assad dat niet graag heeft. De Europese Commissie weet precies wat er moet gebeuren. Het is hoog tijd om de comfortabele bureaucratische aanpak te stoppen. We moeten dringend onorthodoxe manieren proberen als we niet willen dat duizenden kinderen sterven van honger en kou."

 

http://www.demorgen.be/dm/nl/9616/Onrust-in-het-Midden-Oosten/article/detail/1581041/2013/02/17/Verhofstadt-wil-Syrische-oppositie-wapens-bezorgen.dhtml

16:40 Gepost door Jan Boeykens in Actualiteit, België, Geneve 2, Syrië, VLD politiek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |